vendredi 25 janvier 2013

Catalin Botezatu intermediar de tablouri furate ?

DIICOT a descoperit azi o retea de hoti care au furat din Rotterdam tablouri in valoare de 300 de milioane de euro.Conform ultimelor informatii un intermediar in vanzarea tablourilor era faimosul designer de chilotei Catalin Botezatu.Hotii ar fi intentionat sa arda tablourile cand au aflat ca politia e pe urmele lor.
Ce credeti Catalin Botezatu este intr-adevar vinovat?

Fragment preluat din EVZ:

"Turnati de o iubita parasita, tainuiti de un colectionar roman de arta, cei trei romani, suspectati ca ar fi autorii jafului de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, s-au contrazis de la o propozitie la alta, in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, de la care spera sa obtina cercetarea in libertate.1 /3.
UPDATE 9. Tribunalul Bucuresti a decis ca cei trei suspecti ai jafului de la muzeul olandez sa ramana in stare de arest.
UPDATE 8. Cei trei inculpati s-au incurcat in fata judecatorilor. Amnezici si confuzi, cu declaratii contradictorii de la o propozitie la alta, s-au declarat cu totii nevinovati. Instanta se va pronunta astazi daca ii va mentine in arest sau va dispune cercetarea lor in judecata. Cititi mai jos, pasaje din dialogul lor cu instanta de judecata.
Bitu da vina pe Dogaru
Inculpatul Bitu: Va rog sa admiteti recursul. Sunt nevinovat am declarat ceea ce stiu. Am fost implicat in aceasta chestie. Pur si simplu sunt nevinovat. Daca ar fi fost sa fiu implicat as fi stiut. (instanta il intrerupe)

Instanta: Vorbeati la telefon despre obiecte de arta, ce obiecte?
Inculpatul Bitu: Recunosc convorbirile telefonice. Nu stiam despre ce e vorba, vorbeam despre obiecte de valoare, obiecte de arta. Nu stiu ce obiecte.
Instanta: Pai dumneavoastra faceti aceste afirmatii!
Inculpatul Bitu: Nu stiu despre ce obiecte e vorba. Radu mi-a indicat acele obiecte cand m-a rugat sa-l pun in legatura cu anumite persoane.
Darie e partial amnezic si n-a inteles nimic 
Inculpatul Darie: Sunt nevinovat. Nu cunosc nimic, absolut nimic. Am fost la muzeu, n-am vazut tablourile. M-am uitat la obiecte din bronz si la statuete.
Instanta: Dar va place arta, in general?
Inculpatul Darie: Nu. Eram curios.
Instanta: Cat ati stat in Rotterdam?
Inculpatul Darie: Cateva luni. Eram sofer, in Rotterdam.
Instanta: Cand v-ati dus acolo.
Inculaptul Darie: Nu mai tin minte.
Instanta: De cate ori ati vizitat muzeul?
Inculpatul Darie: Prima data am fost intamplator si a doua oara am vrut sa-i fac prietenei o surpriza.
Instanta: si dvs ce ati inteles?
Inculpatul Darie: Nu am inteles nimic.
Dogaru deranjat de declaratiile lui Bitu
Inculpatul Dogaru: Nu am fost nici autor, nici complice. Nu am nevoie de intermediar. Daca as fi vrut sa iau legatura cu anumite persoane m-as fi descurcat singur.
Instanta: Ati fost condamnat in Franta?
Inculpatul Dogaru: Nu am fost condamnat. Am fost ridicat pentru furt auto.
Instanta a ramas in pronuntare.

Cititi mai mult: UPDATE. RaMaN iN AREST. La audieri hoții de tablouri s-au turnat intre ei: ”Am fost la muzeu, nu am vazut tablourile. M-am uitat la obiecte din bronz și statui”. Judecator: ”Și ce ați ințeles?” ”Nu am ințeles nimic!” - Justitie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/interlopi-de-ulita-el-este-criticul-de-arta-din-macin-unul-dintre-hotii-tablourilor-de.html#ixzz2IzNnkbhh 
EVZ.ro "

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire